staging

You never get a second chance to make a first impression.


Wat is home staging?

Home staging is een te koop staande woning op tijdelijke basis zo goed mogelijk presenteren zodat de woning sneller verkocht wordt en aan een hogere prijs.  Home staging is ALTIJD goedkoper dan een eerste prijsverlaging.

Home staging, ook verkoopstyling genoemd, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten.  Begin jaren 70 werden de eerste huizen gestyled voor de verkoop en makelaars kwamen tot de ontdekking dat deze woningen sneller en aan een hogere prijs verkocht werden.

Het is niet styling maar re-styling.  Ook in Europa is het al enkele jaren zeer succesvol. Men is zich bewust van de voordelen en ziet de toegevoegde waarde in het verkoopproces van een woning. Home Staging benadrukt de sterke punten van de woning en voor de minder sterke punten wordt een oplossing gevonden, zo haal je het meeste uit wat de woning te bieden heeft.  De bedoeling is een zo breed mogelijk koperspubliek aan te trekken, kopers die door de re-styling, zich beter thuis voelen in de woning.  Doordat de woning een breder koperspubliek aanspreekt wordt ze sneller verkocht en aan een hogere prijs.

Soms is het niet veel meer dan het reorganiseren van de meubels, soms is het meer, bv wat kleur geven, accessoires weghalen of bijzetten.  Zelfs deze kleine dingen kunnen al een groot verschil maken.

Het kan ook het volledig inrichten van een leegstaande woning zijn. Deze inrichting kan gebeuren met kartonnen meubels of met echte meubels.  Vooral voor een leegstaande woning is home staging extra belangrijk.  Het is in een lege ruimte moeilijk in te schatten welke meubels er kunnen staan, een leegstaande woning oogt veel kleiner en ieder oneffenheid is extra zichtbaar. Vooral voor de fotoreportage is het belangrijk dat de woning gemeubeld is, zonder meubels is het al helemaal onmogelijk om de afmeting van een kamer in te schatten.

Doe mijn verhuis biedt veel services aan om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de koper of huurder.  Wij begeleiden u stap voor stap door het proces, oa. door u veel tips te geven om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

 • wij doorlopen de woning en kijken door de ogen van een koper naar uw woning
 • wij bespreken de klusjes die gedaan moeten worden en stellen een timing voor
 • advies over de presentatie van de woning en ook wat al ingepakt kan worden
 • advies over de opstelling van de meubels en het inrichten van de kamers
 • advies over de juiste kleuren en decoratieve accessoires en hoe deze op de juiste wijze te plaatsen om zo meer sfeer te creĆ«ren.
 • advies over opruimen, opbergen en schoonmaken
 • (kartonnen) meubelverhuur
 • advies over de juiste sfeer en uitstraling van uw woning
 • overtollige meubels en spullen tijdelijk laten opslaan
 • een optimale woningpresentatie toegespitst op uw doelgroep.
 • fotoreportage
 • 3D presentatie, een virtuele rondleiding door de woning


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x