Verhuistip: Tijdelijke opslag van meubelen en kleding

Tijdelijke opslag, wie wat waar?

Tijdelijke opslag kan een uitkomst bieden als je door de jaren heen teveel spullen bij elkaar gekregen hebt en uw huis meer en meer op een magazijn begint te trekken.  Zeker als u uw huis wil verkopen is het een nadeel als overal wel iets staat, het geeft aan de eventuele kopers het idee dat uw woning een pak kleiner is dan ze werkelijk is.

Een tijdelijke opslag dus.  Het eenvoudigste is om deze bij een verhuisfirma te huren (als uw verhuizer dit ter beschikking stelt).  Zij zijn namelijk verzekerd voor het transport van al uw spullen naar hun magazijn en daarna naar uw nieuwe woning, ook tijdens de opslag loopt normaal gezien de dekking door uw verhuizer.  Mocht een deel van uw spullen gestolen worden of er breekt er brand uit?  Normaal gezien dekt de aansprakelijkheidsverzekering van uw verhuizer dit, vraag dit voor de zekerheid na, maar wettelijk zijn zij aansprakelijk van deur tot deur.

Een andere oplossing is om zelf een opslagruimte te huren bij bv Shurgard of een andere verhuurder van tijdelijke opslag.  In dit geval bent u zelf aansprakelijk voor uw spullen tijdens de verhuis naar de opslag en van de opslag naar uw nieuwe thuis.  Het kan zijn dat de opslagverhuurder een verzekering heeft voor de goederen die bij hun in bewaring zijn, maar het bedrag van de dekking is normaal gezien beperkt tot een plafond, als er al dekking is.  Het kan zijn dat uw brandverzekering uw inboedel dekt terwijl deze in opslag is, vraag dit na bij uw makelaar, zoniet is het zeker de moeite om een tijdelijke verzekering af te sluiten.  De kostprijs is niet heel hoog in verhouding met de waarde en kans op schade is er altijd en dan loopt de schade snel op tot boven het bedrag van de verzekering en doet u dus winst aan uw verzekering en zoals altijd, hebt u uw verzekering niet nodig, dan kan u blij zijn dat er niets misgelopen is.

De goedkoopste oplossing is een deel van een magazijn van een vriend of een stal van een boer, de huur van een garagebox is ook een niet te dure oplossing.  In deze gevallen moet u zeker even contact opnemen met uw verzekeraar, als uw brandpolis enkel dekt in uw woning is een tijdelijke verzekering zeker de moeite waard.  De verzekering van uw vriend zal u zeker niet dekken en ook de verhuurder van garageboxen is nooit verzekerd voor de goederen die zich in de boxen bevinden. Als u kiest voor een garagebox neemt u best en box in een overdekt garagecomplex.  Een box die in een niet overdekte complex heeft als nadeel dat deze boxen meestal vochtiger zijn, niet ideaal dus als u uw spullen voor een paar maanden moet opslaan.

Qua risicobeheersing is uw verhuizer meestal de eenvoudigste optie, als bijkomende dienst staan zij soms in voor het aannemen en opslaan van uw nieuw gekochte meubelen zodat zij bij uw uiteindelijke verhuis eerst de nieuwe meubelen in de vrachtwagen zetten en dan de spullen die meegaan naar uw nieuwe thuis komen ophalen, zo komt alles in één keer aan in uw nieuwe woning.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x